A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад освіти "Професійний ліцей м. Шахтарське" Дніпропетровської обласної ради"

В ліцеї пройшов Тиждень сфери громадського харчування 9.10 - 13.10.2023

Дата: 13.10.2023 23:08
Кількість переглядів: 104

ЗВІТ про проведення Тижня сфери громадського харчування.

 

     Професія кухар необхідна та актуальна в усі часи, а сучасний представник цієї професії має бути справжнім професіоналом, дієтологом, технологом, мати талант художника, вишуканий тонкий смак, гарну пам’ять та почуття міри.

   Предметні тижні у навчальному закладі  — одна з найцікавіших форм організації навчально-виховного процесу, можливість і для педагогів , і для учнів  проявити свої багатогранні здібності.

     Мета: забезпечення  сприятливих  умов для формування зацікавлених  і мотивованих  до успішного навчання учнів, підвищення активності учнів, розвиток їх творчих здібностей.

      Для проведення тижня  професій розроблений план проведення, який розглядався і доповнювався на засіданні методичної комісії 14.09.2023 року.

 

Згідно плану було проведено заходи:

 

 

09.10.23 року в конференційній залі о 15:15 відбувся виховний захід в групі 14/23 «Посвята першокурсників у кухарі».

Під час нього були проведені різноманітні конкурси. Наприкінці учні створили валізу в майбутнє та проголосили клятву кухаря.  Захід провів майстер в/н Альона Рогачова.

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

    10.10.2023 року майстри в/н Альона Рогачова, Ксенія Кухаренко та викладач спецдисциплін Валентина Вороніна разом з учнями груп 44/20 та 14/23 провели ярмарок-продаж кулінарних виробів.

     Під час проведення заходу учні продавали смаколики, котрі приготували своїми руками. Вторговані кошти були передані на благодійну акцію « Збери на дрон для  ЗСУ».

Фото без опису

Фото без опису   Фото без опису

 

    11 жовтня 2023 року у групі 44/20 за професією кухар, був проведений позаурочний  захід за професійним спрямуванням брейн-ринг «Найкращий знавець кулінарії»

      Мета заходу:

  • поглибити знання з предмета: «Технологія приготування їжі з основами     товарознавства»;
  • вдосконалювати уміння творчо працювати в команді;
  • виховувати інтерес та почуття поваги до обраної професії, розвивати в учнів інтерес до навчання;
  • активізувати навчально-пізнавальну діяльність;
  • розкрити потенціал кожного учня.

    Здобувачі освіти були поділені на дві команди під назвою «Кмітливі» та «Розумні».

   Брейн-ринг складався з чотирьох етапів запитань, по 6 запитань в кожному етапі. Журі оцінювало всі етапи конкурсу за підсумками яких були визначені переможці, а саме: команда «Розумні», яка набрала більшу кількість балів.

   Для проведення заходу було використрані: презентація на тему «Видатні кухарі» та відео про видатну українську кухарку та письменницю Ольгу Жук.

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису   Фото без опису

   12.10.2023 року в групі №44/20 за фахом «Кухар. Виробник м’ясних напівфабрикатів. Продавець продовольчих товарів» відбувся конкурс професійної майстерності з професії «Кухар».  Тема конкурсу: «Приготування автентичних страв української кухні».

      Конкурс складався з двох частин (теоретичної та практичної). В ньому приймали участь дві команди. Під час теоретичної частини конкурсу учні відповідали на тестові завдання на платформі Googlе форми, а під час практичної частини здобувачі освіти повинні були приготувати три страви автентичної української кухні (« Товченики», салат «Варя гуцульська», «Бендерики з сиром» ).

       За результатами конкурсу були виявлені переможці, які отримали цінні призи. Конкурс підготували та провели: майстер в/н Ксенія Кухаренко та викладач спецдисциплін Валентина Вороніна.

Фото без опису

Фото без опису   Фото без опису

Фото без опису    Фото без опису

13 жовтня 2023 року у групі №14/23 за професією кухар, був проведений позакласний захід з професії «Кухар» квест – гра «Кмітливий кухар»

Для проходження завдань були підготовлені   локації.

 

Перша локація «Відгадай спеції»

Фото без опису

 

Друга локація «Відгадай крупи»

Фото без опису 

 Фото без опису

 Третя локація « Хто спритніший?»

Фото без опису   Фото без опису

Четверта локація « Відгадай загадку»

 

П’ята локація « Відгадай загадку»

Фото без опису

Шоста  локація «Склади «Меню»

Фото без опису

Здобувачі освіти були поділені на шість команд по чотири особи, методом жеребкування.

  Оцінювання команд на локаціях було доручено випускній групі №44/20, а загальний підсумок  балів було оцінено журі у складі  адміністрації  ліцею.

Переможцем квесту стала команда під номером 6 , яка набрала більшість балів та була нагороджена пам'ятними подарунками.

Фото без опису    Фото без опису

Під час гри здобувачі освіти отримали комунікативні навички (ефективного спілкування в різних формах та умовах), вміння продуктивно працювати в команді, знаходити компроміси для досягнення мети. Команди із задоволенням виконували завдання за локаціями, отримали нові знання та навички з  професії «Кухар».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть наш сайт

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень