A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад освіти "Першотравенський гірничий ліцей" Дніпропетровської обласної ради"

Шевченківський тиждень під гаслом «Шевченко – голос душі українського народу"

Дата: 17.03.2023 21:58
Кількість переглядів: 136

     З нагоди 209-ї річниці від дня народження поета, художника, громадського діяча  Т. Г. Шевченка  у ДПТНЗ "Першотравенський гірничий ліцей" у період з 09.03 по 17.03.2023 року було проведено Шевченківський тиждень під гаслом «Шевченко – голос душі українського народу».

       09.03.2023 року відбулося відкриття тижня. Бібліотекар О.О.Пшеничка-Дрох ознайомила присутніх із планом  роботи  на  цей період, а викладач української мови та літератури  Л.М.Козаченко запропонувала здобувачам освіти взяти участь у конкурсі  на  кращу пошукову роботу "Чужому навчатись і свого  не цурайтеся". Цього ж дня учні читали твори Шевченка.

     А також 9 березня з нагоди 209-річниці з дня народження Тараса Шевченка в КЗК "Миколаївська сільська бібліотека" було проведено літературно-музичний огляд-конкурс читців, вистав та музичних творів «Великий Кобзар – борець за щастя українського народу». Господиня бібліотеки Люба Федоренко . Бібліотекарка та викладачка української мови та літератури  мали нагоду долучитися до такого заходу.

     Протягом тижня  здобувачі освіти дізнавалися про нові та цікаві  факти  із життя Тараса Григоровича,  розгадувати вікторини, виконували  тестові завдання. А ще  завдяки БІОЦ мали змогу переглянути  документальні фільми  про Кобзаря, долучитися до  відеомандрівки "Шевченко  і світ " скориставшись платформою Padlet . Класні керівники та майстри виробничого навчання провели виховні години "Шевченко- голос душі українського народу".

   Задля вшанування пам’яті геніального поета в конференційній залі експонувалася книжково-ілюстративна виставка-свято «У кожного своя доля і свій шлях широкий». Для експозиції підібрано літературу, що розкриває творчий та життєвий шлях Тараса Григоровича, його спадок як письменника, художника, мислителя і борця за волю України.

    Книжкова виставка призначена допомогти користувачам бібліотеки глибше усвідомити суспільну й художню цінність Шевченкового Слова, поглибити знання про його коротку, трагічну, але в той же час і величну долю та стати інформаційним приводом для зміцнення рівня національної самосвідомості.

    Тарас Григорович Шевченко є не тільки геніальним письменником, поетом та художником, а й справжнім мислителем, філософом, символом української ідеї. Його творчість, його внесок у розвиток української культури неоціненні. Цитати Тараса Григоровича – це крилаті вислови, які надихають та не втрачають своєї актуальності й донині! 

    В фойє ліцею демонструвалася виставка-цитата "Ти нам залишив прагнення високі, шляхи священні, по яким іти"

   Завершився тиждень визначенням переможців конкурсу, вікторин та найактивніших учасників.

Перебіг заходів Шевченківського тижня висвітлювався протягом тижня на фейсбук сторінці ліцею.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть наш сайт

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень