A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад освіти "Першотравенський гірничий ліцей" Дніпропетровської обласної ради"

10 жовтня 2022 року відзначається Всесвітній день психічного здоров’я

Дата: 10.10.2023 19:11
Кількість переглядів: 31

10 жовтня 2022 року відзначається Всесвітній день психічного здоров’я

 

           Всесвітній день психічного здоров’я відзначається з 1992 року, з ініціативи Всесвітньої федерації психічного здоров’я (World Federation for Mental Health).

За даними ВООЗ, близько 450 мільйонів жителів планети страждають психічними захворюваннями, перелік яких зростає з кожним роком. За статистикою в західних країнах кожна сьома людина є або параноїком / шизофреніком, або схильна до депресій і алкоголізму.

Метою Всесвітнього дня психічного здоров’я є скорочення поширеності депресивних розладів, шизофренії, хвороби Альцгеймера, наркотичної залежності, епілепсії, розумової відсталості, кількості вживання психотропних речовин і самогубств, питання і проблеми допомоги людям, що страждають на психічні розлади, поширення інформації про ефективні методи для профілактики, медичного лікування і запобігання щодо психічних відхилень, соціальноїадаптації.

10.10.2023 року в Першотравенському гірничому ліцеї практичним психологом було проведено захід з презентаційним та  відео матеріалом на тему: 10 жовтня Всесвітній день психічного здоров’я «Щодо підвищення рівня обізнаності про проблеми психічного здоров’я». На захід запрошувались групи І-ІІ курсів (група № 3ТУ/23), (група № 21/22). Проводилося тестування за такими анкетами для І-ого курсу «Самооцінка психічних станів» та ІІ-ого курсу «Визначення ступеня схильності до стресу».

Метою даного заходу було сприяти створенню в здобувачів освіти позитивного настрою, розвивати самопізнання дітей про психічне здоров’я , створити умови для формування психологічної культури, надати рекомендації,  щодо формування, збереження та зміцнення ментального, фізичного та психічного здоров’я.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть наш сайт

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень