A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад освіти "Першотравенський гірничий ліцей" Дніпропетровської обласної ради"

Заходи до Всесвітнього дня Землі

Дата: 22.03.2024 17:18
Кількість переглядів: 96

20 березня – Всесвітній день Землі. Свято запроваджене з ініціативи Організації Об’єднаних Націй.  Дату обрали не випадково: 20 березня - день весняного рівнодення, коли пробуджується природа і починається новий рівень її розвитку.

Мета цього дня - привернути увагу громадськості до нашого спільного дому - планети Земля, нагадати людям про необхідність дбайливого ставлення до природи і турботу один про одного. Це день є приводом зайвий раз замислитися про те, що нас оточує. В результаті своєї життєдіяльності людина завдає значної шкоди нашій планеті, що може призвести до її руйнування.

22 березня вся Планета святкує Всесвітній день води, встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році в Ріо-де-Жанейро.

Основні цілі проведення Всесвітнього дня води: сприяти прийняттю відповідних заходів для рішення проблеми забезпечення населення питною водою; інформувати суспільство про важливість охорони і збереження ресурсів прісної води і водних ресурсів в цілому; залучити до святкування Всесвітнього дня водних ресурсів уряди, міжнародні агентства, суспільні неурядові організації і приватний сектор.

22 березня у групі № 13/23 було проведено захід націлений на формування екологічного мислення у здобувачів освіти та виховування дбайливого ставлення до навколишнього середовища.

Члени еколого – дослідницького гуртка «Зелений світ» разом з керівником Дударєвой В.В. прийняли участь у конкурсі «Земля – наш спільний дім», презентувавши відео на тему «Україна – наш спільний дім», в якому розкрили природоохоронну діяльність учнів та викладачів КЗО «ПЕРШОТРАВЕНСЬКИЙ ГІРНИЧИЙ ЛІЦЕЙ» ДОР» проведену протягом навчального року.

В фойє ліцею власноруч зробили виставку інформаційних плакатів до заданої теми.

У групі № 21/22 класний керівник провела годину-спілкування до Всесвітнього дня Землі. Мета якої: ознайомити учнів зі складною проблемою забруднення довкілля, від розв'язання якої залежить існування людей на Землі; пробудити у них почуття особистої відповідальності за охорону навколишнього середовища, що дасть можливість дітям усвідомити роль людства у збереженні чистоти навколишнього середовища і дбайливого ставлення до багатств природи. Під час виховної години поговорили про екологічні проблеми та про те як можна допомогти зберегти природу для майбутнього покоління, що саме потрібно зробити в нашому місті для збереження навколишнього середовища.

 

Бібліотека рекомендує преглянути презентацію, пізнавальні відео та практичні поради на кожен день, як бути дружнім до довкілля. 

БІБЛІОТЕКА РЕКОМЕНДУЄ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть наш сайт

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень