A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад освіти "Першотравенський гірничий ліцей" Дніпропетровської обласної ради"

Обласний Тиждень професій гірничодобувного напряму

Дата: 23.02.2024 16:22
Кількість переглядів: 63

Гірник - професія мужніх.

 

     Відповідно до плану роботи Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Дніпропетровській області з 19 по 23 лютого 2024 року було проведено Обласний Тиждень професій гірничодобувного напряму, в якому  КЗО "ПЕРШОТРАВЕНСЬКИЙ ГІРНИЧИЙ ЛІЦЕЙ"ДОР" прийняв активну участь.

19 лютого 2024 року відбулось відкриття тижня професій гірничодобувного напряму та проходив вебінар на тему: «Оновлення змісту професійної підготовки гірничих професій через співпрацю з партнерами-роботодавцями».

Заступник директора з НВР Валентина ПРОНЮШКІНА прийняла участь з темою доповіді: «Кращі практики соціального партнерства з підприємствами - замовниками з підготовки гірничих кадрів КЗО "ПЕРШОТРАВЕНСЬКИЙ ГІРНИЧИЙ ЛІЦЕЙ"ДОР"».

20 лютого 2024 року відбулось засідання секції педпрацівників професій гірничодобувного напрямку «Єдиний методичний день в ЗП(ПТ)О», який  очолювала Тамара ГРИЩУК, методист НМЦ ПТО у Дніпропетровській області. Заступник директора з НВР Валентина ПРОНЮШКІНА та викладач спецдисциплін гірничого профілю, голова МК Надія ПРИЛУЦЬКА прийняли активну участь у обговоренні актуальних питань організації освітнього процесу гірничих професій.

21 лютого 2024 року відбулась інтернет-олімпіада серед майстрів в/н з предметів професійно-теоретичної підготовки гірничих професій.

В інтернет-олімпіаді взяли участь представники  6-ти  ЗП(ПТ)О  області (КПГЕМЛ, КПГТЛ, КПГМЛ, ІПЛ, ПГЛ, ТПГЛ).

Програма олімпіади передбачала виконання тестових завдань на персональному комп’ютері, що охоплюють зміст програми предметів професійно-теоретичного циклу з гірничих професій (гірнича справа, електротехніка, спецтехнологія, охорона праці)  і складалась з 60-ти питань.

КЗО "ПЕРШОТРАВЕНСЬКИЙ ГІРНИЧИЙ ЛІЦЕЙ"ДОР" представляла майстер виробничого навчання Альона НОСОВА.

23 лютого журі спільно з оргкомітетом оголосили переможців за більшою загальною сумою набраних учасниками балів, на основі яких розподілили місця (І–ІІІ).

Альона Сергіївна  посіла почесне ІІІ місце, за що буде нагороджена Дипломом ІІІ ступеня Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Дніпропетровській області.

22 лютого 2024 року проходив онлайн - захід під назвою: «Розвиток технічного мислення здобувачів освіти через реальні дипломні (творчі) роботи з гірничих професій».  Майстер виробничого навчання Альона НОСОВА поділилася досвідом виконання творчих робіт здобувачами освіти КЗО "ПЕРШОТРАВЕНСЬКИЙ ГІРНИЧИЙ ЛІЦЕЙ"ДОР".

Були представлені презентаційні матеріали та продемонстрований відеоролик, на якому 3-оє здобувачів освіти групи № 41/20 Мінкаіров Данило, Лєбєдєв Олексій та Величко Владислав, які проходили виробничу практику на дільниці шахтного підйому на підприємстві ВСП «ШУ ДНІПРОВСЬКЕ»,  виконали  реальну творчу роботу на тему: «Конструкція та принцип роботи шахтного підйому (діюча модель)», яка обов’язково стане в пригоді на уроках професійно-теоретичної та професійно-практичної підготовки  з професій «Електрослюсар підземний» та «Машиніст підземних установок».

 

23 лютого 2024 року проходила ефективна промо-кампанія гірничих професій  під гаслом: «Гірник - професія мужніх». Навчальні заклади продемонстрували  відеоматеріали, інтерактивні плакати, які вони використовують у своїй профорієнтаційній роботі. КЗО "ПЕРШОТРАВЕНСЬКИЙ ГІРНИЧИЙ ЛІЦЕЙ" ДОР" представляла заступник директора з НВР Валентина ПРОНЮШКІНА.

По завершенню, методист НМЦ ПТО, Тамара ГРИЩУК підвела підсумки проведення Тижня професій гірничодобувного напрямку та подякувала педпрацівникам та здобувачам освіти ЗП(ПТ)О  за участь у запропонованих заходах.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть наш сайт

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень