A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад освіти "Першотравенський гірничий ліцей" Дніпропетровської обласної ради"

21 березня 2024 День відкритих дверей

Дата: 22.03.2024 15:17
Кількість переглядів: 102

 

    

    День відкритих дверей – це традиційний захід під час якого випускники закладів загальної середньої освіти, а саме це 9-тих та 11-тих класів, мають змогу отримати необхідну інформацію про спеціальності та освітні програми за якими здійснюється підготовка в навчальному закладі, ознайомитися з інформацією про умови вступу до професійного (професійно-технічного) навчального закладу. Особливо корисний він для абітурієнтів, які ще не визначилися з вибором майбутньої професії або мають сумнів щодо того, з якою саме сферою діяльності пов’язати своє життя.

21 березня в Першотравенському гірничому ліцеї пройшов ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ. Цього разу завітали учні та батьки випусників 9-тих та 11-тих класів з Першотравенських загальноосвітніх ліцеїв Першотравенської міської ради. Майбутні вступники та їх батьки отримали змогу в безпосередньому спілкуванні з ліцеїстами, майстрами в/н та викладачами дізнатися про напрями та особливості навчання в ліцеї, а також відкрити для себе ті можливості, які пропонує Першотравенський гірничий ліцей в позанавчальний час.

     В фойє ліцею гості реєструвалися та  знайомились з навчальним закладом. З учасниками заходу був проведений відеоінструктаж в разі отримання сигналу «Повітряна тривога», їх ознайомили з «Правилами перебування в укритті ліцею».

    Для знайомства з професіями, яким навчають в нашому ліцеї гостей запросили на локації професій, підготовлених педпрацівниками.

  Учасників заходу люб’язно зустріли представники професій «Машиніст електровоза. Машиніст підземних установок» та «Електрогазозварник. Електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах» в лабораторії електричного зварювання.

   Майстер виробничого навчання Людмила ЗАБОЛОТНЯ та Дарина СОЛОВЕЙ, староста групи № 3ТУ/23 за фахом «Машиніст електровоза. Машиніст підземних установок» - ознайомили гостей з професією, розповіли всі переваги навчання за дуальною формою освіти та продемонстрували фільм, який створили учні групи № 3ТУ/23.

   Майстер виробничого навчання Лариса СЛОНЬОВА познайомила учнів 11-тих класів з професією «Електрогазозварник. Електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах» та показала зварювальні вироби, які були виготовлені під час  уроків виробничого навчання здобувачами освіти нашого ліцею.

    Далі учасників заходу запросили пройти КВЕСТ-гру «Одягни зварника», яку проводили учні групи № 13/23 за фахом «Електрогазозварник. Електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах» під керівництвом майстрів виробничого навчання Ніни ПЛЕЩЕНКО та Лариси СЛОНЬОВОЇ. В ході гри учасники знайомилися з цікавинками зварювальної справи. Переможці КВЕСТ-гри отримали невеличкі сувеніри -mini- зварників, зроблених руками майбутніх фахівців.

   Важко уявити собі світ без багатоповерхових та офісних будинків, а їх будівництво не можливо виконати без зварних робіт. Тепло та затишок рідної домівки – також справа рук зварників.

   Саме така потрібна та важлива, відповідальна, складна і водночас захоплююча, критично необхідна для внутрішнього ринку України  професія електрогазозварника.

   Для учнів 9-х класів, в конференційній залі ліцеюпредставили професії «Кухар» та «Електрослюсар підземний. Машиніст підземних установок». Заступник директора з НВР Валентина ПРОНЮШКІНА наголосила присутнім що вибір майбутньої професії – важливий етап в житті абітурієнтів, тому робити його необхідно усвідомлено, враховуючи свої схильності та здібності, адже кожен  бажає, щоб робота приносила задоволення та гідно оплачувалась.

   Далі майбутні абітурієнти та їх батьки почули про умови вступу та переваги навчання в КЗО "ПЕРШОТРАВЕНСЬКИЙ ГІРНИЧИЙ ЛІЦЕЙ"ДОР", їх ознайомили з переліком професій, за якими буде здійснюватися набір у 2024-2025 н.р.

Майстер виробничого навчання Альона НОСОВА презентувала професію за фахом «Електрослюсар підземний. Машиніст підземних установок» та ознайомила присутніх з перспективами професійного та кар'єрного зросту, соціальними пільгами, які гарантовані для майбутніх працівників гірничої галузі, особливостями освітнього процесу за професією. Вона наголосила, що професія «Електрослюсар підземний. Машиніст підземних установок» є цікавою,  затребуваною на ринку праці та актуальною на підприємствах вугільної галузі,в іншій промисловості, де потрібні кваліфіковані робітники, здатні забезпечити безвідмовну роботу машин і механізмів.

   Викладач спецдисциплін Валентина ВОРОНІНА та майстер виробничого навчання Альона РОГАЧОВА представили професію «Кухар» Вони розповіли, що професія кухаря є однією з найдавніших професій у світі. Вона  досі залишається актуальною на ринку праці і володіє рядом переваг, а саме в ній є розмах для творчості, гідний заробіток, кваліфікований кухар не залишиться без роботи, в нього завжди є можливість приготувати смачну і корисну їжу для своїх близьких та друзів.

    Майстер виробничого навчання Наталя БИКОВА разом із учнями групи №21/22 за спеціальністю «Електрослюсар підземний. МПУ» в майстерні «Електромонтажна майстерня №1», провела інформаційну бесіду. Вона ознайомила майбутніх абітурієнтів з можливостями навчання у ліцеї. Учні Олексій КОВАЛЕНКО  та Арсен НЕКРАСОВ поділились своїми враженнями про професію «Електрослюсар підземний»    та про можливості  використання набутих знань та навичок під час навчання в ліцеї.

   В "Кухні-лабораторії професій громадського харчування" РОГАЧОВА Альона та ВОРОНІНА Валентина провели екскурсію для гостей, ознайомили їх з обладнанням, необхідним кухарю для роботи, робочими місцями, прикладами сервірування столу.

     Загалом день пройшов цікаво та насичено. Першотравенський гірничий ліцей запрошує всіх бажаючих навчатися у найкращому закладі професійної (професійно-технічної) освіти. Найяскравіші моменти Дня відкритих дверей 21.03.2024 р. в КЗО«ПЕРШОТРАВЕНСЬКИЙ ГІРНИЧИЙ ЛІЦЕЙ»ДОР ви можете переглянути за посиланням:  БІЛЬШЕ ФОТО

Долучайтеся до нашої освітянської родини –

разом ми відбудуємо нашу Україну!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть наш сайт

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень