A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад освіти "Першотравенський гірничий ліцей" Дніпропетровської обласної ради"

Співпраця Першотравенської ЗШ№2 з ЦЕНТРом планування та розвитку кар’єри ДПТНЗ «Першотравенський гірничий ліцей»

Дата: 31.05.2021 14:49
Кількість переглядів: 43

Сьогодні, 31 травня 2021 року, в день святкування Останнього дзвоника шкіл міста Першотравенська до нашого ліцею завітали учні 7-8-х класів ЗОШ № 2 зі своїми класними керівниками.

 

Захід проводився в межах співпраці Першотравенської ЗШ№2  з ЦЕНТРом планування та розвитку кар’єри ДПТНЗ «Першотравенський гірничий ліцей» (далі – ЦЕНТР).

Співробітники ЦЕНТРу під керівництвом заступника директора з НВихР Котельви М.В. (керівника ЦЕНТРу) професіонально організували та провели захід у вигляді профорієнтаційних майстер-класів з професій, яким навчають в нашому ліцеї: «Електрогазозварник. Електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах», «Електрослюсар підземний. Машиніст підземних установок», «Кухар. Виробник м’ясних  напівфабрикатів. Продавець продовольчих товарів».

 У майстерні-лабораторії кухарів відбувся майстер-клас за темою: «Фігурне вирізання лебедів з яблук».

Проводила захід майстер в/н Рудковська А. В. та здобувачі освіти групи № 14/20 за фахом «Кухар. Виробник м’ясних  напівфабрикатів. Продавець продовольчих товарів» Ісаченко Анастасія, Сова Анастасія, Герасюк Ангеліна, Бугаєвська Вікторія.

На початку провели інструктаж з техніки безпеки у майстерні та при роботі з ножем. Бажаючі охоче прийняли участь, одягнули спецодяг та приступили до виконання завдань. Дітям було надзвичайно цікаво, у багатьох виходило все з першого разу. Вони були дуже задоволенні і в нагороду отримали свої вироби.

 

В слюсарній майстерні майстер в/н Тютюнник О. Г., а також учні групи №31/18 за фахом «Електрослюсар підземний. Машиніст підземних установок» Жиров Антон, Курило Артем та Матюхін Нікіта провели майстер-клас «Від сміття – до краси. Виготовлення металевої троянди». Майстер в/н провела інструктаж з техніки безпеки при роботі в майстерні під час виконання слюсарних робіт. Діти мали змогу опанувати такі види слюсарних робіт, як: правка, гнуття листового металу. Вироби, зроблені своїми руками, учні отримали на згадку.

 

В електрозварювальній майстерні був проведений майстер-клас «Запалювання зварювальної дуги».

 Учні мали нагоду самостійно виконувати вправи по запалюванню зварювальної дуги.

Провели майстер-клас майстри в/н Климчук В.О. та Слоньова Л.В. та учні гр.№33/18 за фахом «Електрогазозварник. Електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах» Жмуренко Богдан, Сіньков Михайло.

 

В електромонтажній майстерні №1 під керівництвом майстра в/н Носової А.С. відбувся майстер-клас з теми: «Монтаж квартирної проводки».

Гості познайомились з електричним обладнанням майстерні, побачили як виглядає шахтне освітлення та освітлення в квартирі. Розглянули макети простої та більш досконалої квартирної проводки, які виготовили здобувачі освіти на уроках виробничого навчання.

Учні групи № 11/20 за фахом «Електрослюсар підземний. Машиніст підземних установок» Мінкаіров Данило та Лєбєдєв Олексій продемонстрували навчальний макет «Монтаж квартирної проводки». Кінцевим результатом їх роботи було встановлення та підключення обладнання до електромережі. Тестування працездатності системи проводилось шляхом почергового ввімкнення автоматів у щитку та показало, що монтаж мережі здійснено правильно.

На завершальному етапі майстер-класу учні школи спробували самостійно виконати підключення до електромережі та вдало впорались з цим завданням.

 

Учні Першотравенської ЗШ№2 разом зі своїми класними керівниками цікаво провели час та дізнались багато корисного про професії нашого ліцею.

Після закінчення професійних майстер-класів  у дітей була можливість дати останній дзвоник для свого класу на подвір’ї  Першотравенського гірничого ліцею.

 

Захід був проведений з дотриманням всіх протиепідемічних норм та санітарного регламенту.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть наш сайт

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень