A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад освіти "Першотравенський гірничий ліцей" Дніпропетровської обласної ради"

Свято Першого дзвоника 2021

Дата: 02.09.2021 14:29
Кількість переглядів: 28

1 вересня о 9 год в Першотравенському гірничому ліцеї відбулося свято Першого дзвоника. Згідно рекомендацій МОН свято провели просто неба. Захід був насиченим та яскравим і при цьому скороченим за часом та з дотриманням обмежувальних протиепідемічних заходів. 

Після свята з метою формування у здобувачів освіти громадсько-патріотичної активності були проведені у групах Перші уроки, присвячені 30-ій річниці Незалежності України.

      

30 років Незалежності України — привід не лише для святкування й гордості, але й для глибокої, змістовної розмови. Що таке незалежність, хто такий громадянин, що вкладаємо у поняття патріот?

Так, у групі № 21/20 (II курс) за професією «Електрослюсар підземний. Машиніст підземних установок» майстер в/н Носова А.С. та класний керівник Чорна Т.О. провели урок права і державності «Основний Закон України». На уроці говорили про основний закон України - Конституцію. Діти наочно могли побачити, як у 1996 році приймалась конституція України. Ознайомились з основними статтями Конституції та взяли до уваги до уваги поради адвоката Сергія Гули про те, які закони повинен знати кожен громадянин України, керуючись Конституцією. Також учні мали змогу перевірити свої знання з культури України та її основні символи, розгадавши кросворд.

У групі № 3119 (III курс) за професією «Електрослюсар підземний. Машиніст підземних установок»  класний керівник Прилуцька Н. П. та майстер в/н Постаногова О. О. провели урок-звитяг «Україні – 30», на якому ознайомили здобувачів освіти з історією свята Першого вересня, згадали останні знакові події: вихід України в ¼ фіналу чемпіонату Європи з футболу, участь українських спортсменів в Олімпіаді -2020 та святкування 30-річчя відновлення Незалежності України.

Присутні із сумом обговорювали події  29 серпня 2014 р. Насамкінець вшанували пам’ять захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, хвилиною мовчання.

Також учні взяли участь у вікторині на платформі Kahoot «Україна – моя Батьківщина».

У групі № 34/19 (III курс) за професією «Кухар. Виробник м’ясних напівфабрикатів. Продавець продовольчих товарів» класний керівник Селіванова А. І. та майстер в/н Рогачова А. Л. у співпраці з бібліотекарем Пшеничкою-Дрох О. О. провели урок військово-патріотичного виховання «Як кувався щит держави». На уроці була присутня голова методичної комісії громадського харчування Мосіна Т. М.  

Учнів ознайомили з основними історичними подіями, становлення державності України. Майстер в/н Альона Леонідівна декламувала авторські вірші Саєнко Я. В. написані саме до 30-річчя Незалежності України.   

Також ліцеїсти мали змогу долучитися до віртуальної інтерактивної гри-літопису «Україна: 30 сторінок Незалежності», де відчули себе справжніми істориками-дослідниками. Рік за роком перегорнули сторінки нашої Незалежності в цікавих запитаннях та відповідях. За правильну відповідь отримували солодкі подарунки.

Вознюк Данило та Білюга Галина за хвилину склали пазл «Карта України» та згадали назви областей України. Викладач при цьому наголосила, що Україна – частинка Європи, величезна територія з великою кількістю населення, а ми з вами є частинкою цього пазлу.

Під час уроки здобувачі освіти не лише продемонстрували свої знання, а й дізналися багато нового та цікавого про свою рідну Україну.

У групі № 13/21 (I курс) за професією «Електрогазозварник. Електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах» майстри в/н Климчук В. О. та Заболотня Л. В. провели урок національної єдності «Синьо-жовтий прапор – символ незалежної України». На уроці учні пригадали такі знакові події держави:  25-річчя прийняття Конституції України, 30-річчя незалежності України, відзначення Дня пам’яті захисників України (29 серпня). Урок проведено з метою формування в учнів  ціннісних життєвих навичок, національно-патріотичного виховання.

В групі № 1ТУ/21 I курс за професією «Електрослюсар підземний. Машиніст підземних установок» майстер в/н Бикова Н. Г. провела фінансовий урок «Під знаком Володимира Великого».

Урок національної гордості «Національний гімн стає Державним» провели у групі № 24/19 II курс за професією «Кухар. Виробник м’ясних напівфабрикатів. Продавець продовольчих товарів»  класний керівник Козаченко Л. М. та майстер в/н Рудковська А. В.

В групі № 2ТУ/19  II курс за професією «Електрогазозварник. Електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах» в. о. старшого майстра в/н Слоньова Л. В. провела національно-патріотичний урок «Втілені мрії про Незалежність».

Мета всіх уроків полягала в тому, щоб на прикладі конкретних історичних подій та через досягнення кращих представників української нації показати учням велич та самобутність нашої країни, її багатющий потенціал. Кожна значуща  подія – це важливий урок, який отримала Україна та її громадяни. І не менш значимим для побудови сучасної європейської держави є обговорення з ліцеїстами цих важливих суспільних питань.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть наш сайт

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень