A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад освіти "Першотравенський гірничий ліцей" Дніпропетровської обласної ради"

Звіт про проведені заходи з нагоди 240  річниці від дня народження французького письменника

Дата: 25.01.2023 12:58
Кількість переглядів: 75

 

Звіт про проведені заходи з нагоди 240  річниці від дня народження французького письменника

Фредеріка Стендаля.

   

 

 

 

    Творчість Фредеріка Стендаля - одна з яскравих сторінок зарубіжної літератури. Вона одержала високу оцінку багатьох визначних майстрів художнього слова.

      З нагоди відзначення 240 річчя від дня народження Фредеріка Стендаля - видатного французького письменника, громадського діяча, майстра соціально – психологічного роману, в Державному професійно-технічному навчальному закладі "Першотравенський гірничий ліцей" була проведена літературна година - «Фредерік Стендаль у житті і літературі», гра – «Відповідність» викладачем англійської мови та зарубіжної літератури Бойко О.Я.

       Головною метою відзначення ювілею літератора є збереження й формування навичок національної свідомості, поглиблення та удосконалення знань, умінь здобувачів освіти з зарубіжної літератури.

     У літературній годині активну участь прийняли здобувачі освіти групи № 11/22. Їм було запропоновано переглянути  відео презентацію - «Цікаві факти з  життя Ф. Стендаля», відеофільм – «Ф. Стендаль», які допомогли краще ознайомитися з життям та творчістю письменника, зрозуміти світогляд літератора, заглянути в його творчу майстерню, наблизити реальну історичну дійсність і осягнути її глибину. Після перегляду, здобувачі освіти активно обговорювали події з життя і творчості письменника, які їм найбільше запам’яталися. А також, для того щоб закріпити здобуті знання ліцеїстами, було запропоновано зіграти у гру – «Відповідність».

Методист Романюк Т. П.

Бібліотека інформує:

23 січня виповнюється 240 років від дня народження Стендаля, французького письменника, одного із засновників французького реалістичного роману XIX ст., автора романів «Червоне і чорне», «Пармська обитель», циклу новел «Італійські хроніки» та інших. Письменник був вельми оригінальною особистістю. Ховаючись під псевдонімом, (справжнє ім’я письменника – Марі-Анрі Бейль), він опубліковував книги і статті, авторство яких було визначено тільки після його смерті.

19 цікавих фактів про Стендаля.

 

Джерело фото 1 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть наш сайт

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень