A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад освіти "Першотравенський гірничий ліцей" Дніпропетровської обласної ради"

Тиждень толерантності 2022

Дата: 24.11.2022 12:37
Кількість переглядів: 700

ТИЖДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ.

 

 

З нагоди відзначення Міжнародного дня толерантності (16 листопада) та з метою формування в учнів загальнолюдських моральних якостей у Першотравенському гірничому ліцеї з 17 – 23 листопада 2022 проходив Тиждень толерантності 2022.

 Робота була спрямована на формування в учнів поваги до інших людей, їхніх думок та поглядів.  В цьому році проведення тижня у нашому закладі припало на період воєнного часу та дистанційної форми навчання, але це не вплинуло на реалізацію запланованих заходів.

План проведення тематичного тижня був насичений та різноманітний.

План заходів

проведення тижня Толерантності

В ДПТНЗ «Першотравенський гірничий ліцей»

в дистанційному форматі

Дата проведення

Назва заходу.

Відповідальний

17.11.22р.

1. Інформинки в форматі презентацій:

1.1 «Міжнародний день толерантності»,

1.2 "Толерантний світ - гармонійний світ"(розміщення в групах).

2.Презентація електронного «Довідника безбар’єрності» - гіда з коректної взаємодії.
3.Інформаційний бюлетень «Толерантність людини найважливіша умова миру і злагоди у світі» ДПТНЗ БІОЦ (сайт ліцею, всі групи)

 

 

 

 

Пшеничка-Дрох О.О.

 

 

 

18.11.22р.

1. «Толерантним бути модно", класна година в групі № 11/22

2. «Толерантність. Ми всі різні. Ми всі рівні», година спілкування в групі № 23/21.

3. «Сходинки толерантності», виховна година в групі №11/22

4. Добірка книг для молоді «Толерантність врятує світ» (онлайн)

 

СелівановаА.І.

 

Дорофєєва В.Я.

 

Бикова Н.Г.

 

Пшеничка-Дрох О.О.

21.11.22р.

1. «Що таке толерантність», виховна година в групі № 34/20

2. «Молодь за толерантність», година спілкування в групі № 3ТУ/22

3. «Толерантність – основа взаємодії», виховна година в групі № 2ТУ/22

 

Рогачова А.Л.

 

Заболотня Л.В.

 

Слоньова Л.В.

22.11.22р.

1. Відеолекторій «Будьмо толерантними»:

1.1 Соціальний ролик «Толерантність проти агресії» ДПТНЗ ПГЛ

1.2 «Ми проти насильства» ДПТНЗ ПГЛ

1.3 «Ми проти насильства та жорстокості. 2016» ДПТНЗ ПГЛ

1.4 «Толерантність, як категорія етики» EdEra

 

Пшеничка-Дрох О.О.

 

Майстри в/н, кл.керівники (розмістити в групах)

 

23.11.22р.

1. Відеолекторій «Будьмо толерантними»:

1.1 «Декларація принципів ООН» EdEra

1.2 «Толерантність. Чи варто поважати права інших?» Громадська організація «Країна сонячних зайчиків», ГО «Точка опори ЮА.

3. «П’ять ефективних способів виховати толерантність у ваших дітей», батьківський лекторій 

 

Пшеничка-Дрох О.О.

 

 

 

Котельва М.В.

 

Упродовж Тижня толерантності всі здобувачі освіти мали нагоду долучитися до різноманітних заходів. Тиждень був цікавий та корисний не тільки для наших учнів, але й для педагогічного складу.

 

    Так, 17 листопада Бібліотечно-інформаційний освітній центр ознайомив учнів за допомогою інформинок в форматі презентацій «Міжнародний день толерантності» та «Толерантний світ – гармонійний світ»,  де проінформовано про основні моменти відзначення цього свята. Звернули увагу на визначення «Що означає бути толерантним», «Термін «толерантність» у різних мовах визначається по різному».  Для ознайомлення дали вислови видатних людей про толерантність, зацікавили фактами про толерантність. Основний меседж презентацій був «Все ми різні – але всі ми рівні».

   Мета інформинок – сприяти формуванню ціннісних настанов на толерантне спілкування та навичок толерантної поведінки, виховувати чуйність, людяність, терпимість і небайдужість.

На офіційному сайті ліцею презентовано електронний "Довідник безбар’єрності» - гіда з коректної взаємодії

Детальніше

  Також здобувачі освіти  ознайомилися в групах з інформаційним бюлетнем «Толерантність людини найважливіша умова миру і злагоди у світі» виготовленим бібліотекарем гірничого ліцею.

    

     18.11.2022р. майстер в/н Альона НОСОВА до Міжнародного дня толерантності провела онлайн бесіду-спілкування на платформі Google Meet із здобувачами освіти групи № 31/20. Толерантність – терпіння, прийняття іншої людини такою, якою  вона є, зі всіма її достоїнствами і недоліками.

    Толерантність – це поступливість, це активна позиція, викликана визнанням прав і свобод людства. Толерантність людей є найважливішою умовою миру і злагоди в сім’ї, колективі та суспільстві.

   Толерантні люди більше знають про свої недоліки та переваги. Вони критичні відносно до себе і не прагнуть у всіх бідах звинувачувати інших.Толерантна людина не ділить світ на дві частини – чорне та біле; не робить акцент на розбіжностях між «своїм» та « чужим», тому готова вислухати та зрозуміти інші точки зору. Такі теми було розкрито під час обговорення. Також здобувачі освіти переглянули відео, виконали тестові завдання та прийняли участь у цікавій вікторині! 

Всі матеріали майстер в/н розмістила у Гугл класі.

      В цей день також  класними керівниками Селівановою А. І., Дорофеєвою В. Я. та майстром в/н Биковою Н. Г. були проведені класні години в групах №11/ 22, №23/21: «Толерантним бути модно», «Толерантність. Ми всі різні. Ми всі рівні», «Сходинки толерантності». Класні години проведені на платформі Google Classroom та Google meet.

Група № 23/21

До дня толерантності проведено годину спілкування на тему «Толерантність. Ми всі різні. Ми всі рівні». Метою  заходу стало: ознайомити учнів із поняттям «толерантність» і «толерантна особистість», критеріями толерантності, показати багатоаспектність цього поняття; надати можливість учасникам оцінити міру своєї толерантності; формувати толерантне ставлення до інших людей; розвивати здатність до емпатії, співпереживання і співчуття. Здобувачі освіти активно приймали участь в обговоренні даної теми, переглянули притчу про толерантність, проаналізували та зробили висновки, наводили приклади із власного життя. Наприкінці уроку проходили квест: «Планета толерантності 10-11 класи».

 

 

Також в цей день БІОЦ запропонували ознайомитися всім здобувачам з добіркою книг для молоді «Толерантність врятує світ»., яка розміщена на Galameo.com

 

 

 

21 листопада  в групі № 34/20 майстером в/н Рогачовою А. Л. проведено виховну годину на тему: "Що таке толерантність?". Здобувачами освіти представлено відео "Толерантність починається з мене", також учні мали можливість пройти тест на визначення толерантності.

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21 листопада виховну годину підготувала майстер в/н Заболотня в групі №3ТУ/22 за професією "Машиніст електровоза МПУ" за назвою "Молодь за толерантність". Провели бесіду, переглянули відео та відповіли на питання. У кожного учня своє значення слова "толерантність", але після заходу, вони дізналися більше корисної інформації та будуть толерантними.

Майстер в/н Слоньова Л. В.  провела виховну годину в групі №2ТУ/22 за назвою «Толерантність – основа взаємодії» за професією «Електрогазозварник. Електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах».

   Усі люди мають недоліки хто більші, хто менші. Ось чому і дружба, і допомога, і  спілкування були б неможливими, якби не    існувало   між    нами    взаємної   терпимості.        

                                                                                 Г.Гвіччардіні

Нині матеріальні цінності домінують над духовними, тому у людей спотворені уявлення про доброту, милосердя, великодушність, справедливість, громадянськість і патріотизм. Шлях до толерантності – це серйозна емоційна, інтелектуальна праця і психічна напруга, яка можлива тільки на основі зміни самого себе, своїх стереотипів, своєї свідомості. Учні мали змогу передивитися  коротенькі відео, пройти тестування - та в коментарях прописали  одне слово, яке на їх погляд характеризує толерантність.

   22 -23 листопада було запропоновано здобувачам освіти приєднатися до відеолекторію:

Соціальний ролик «Толерантність проти агресії» ДПТНЗ ПГЛ;

«Ми проти насильства» ДПТНЗ ПГЛ;

«Ми проти насильства та жорстокості. 2016» ДПТНЗ ПГЛ;

«Що таке гідність?» ДПТНЗ ПГЛ;

«Толерантність, як категорія етики» EdEra ;

«Декларація принципів ООН» EdEra ;

«Толерантність. Чи варто поважати права інших?» Громадська організація «Країна сонячних зайчиків», ГО «Точка опори ЮА.

  23 листопада батькам запропонували ознайомитися з корисною інформацією від заступника директора з НВихР Котельви М. В. «П’ять ефективних способів виховати толерантність у ваших дітей», батьківський лекторій. 

Ознайомитися з матеріалом можете за посиланням

БАТЬКІВСЬКИЙ ЛЕКТОРІЙ

    Тиждень був насиченим корисною інформацією. Учні закріпили поняття «толерантність», переглянули повчальні відео, активно обговорювали проблемні ситуації на виховних годинах, висловлювали свої думки, якою має бути толерантна людина.

    Молоде покоління, яке ми плекаємо, потребує знати, якою ціною ми здобуваємо свою свободу і незалежність. Кожен свідомий громадянин повинен усвідомлювати, що право жити у вільній державі потрібно цінувати і шанувати. Щоб бути гідними, потрібно бути толерантними.

Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть наш сайт

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень