A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад освіти "Першотравенський гірничий ліцей" Дніпропетровської обласної ради"

26 квітня День пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи  та 37-річниця трагедії.

Дата: 26.04.2023 12:03
Кількість переглядів: 47

26 квітня День пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи  та 37-річниця трагедії.

 

26 квітня 2023 року відзначаються 37-і роковини аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала найбільшою в історії катастрофою в ядерній енергетиці. Аварія забрала життя тисяч людей і завдала непоправної шкоди екології Європи. З того часу в цю дату в Україні щороку вшановують усіх людей, хто загинув чи постраждав від цієї катастрофи, а також шанують ліквідаторів наслідків аварії.

Нагадаємо, що під час російського вторгнення в Україну Чорнобильська АЕС була окупована російськими військами. Станцію звільнили 31 березня.

В Першотравенському гірничому ліцеї відзначили 37-і роковини аварії на Чорнобильській АЕС. Класні керівники та майстри в/н провели виховні години.

    26.04.2023 року майстром в/н Альоною НОСОВОЮ було проведено для здобувачів освіти групи № 31/20 виховну годину на тему: "День Чорнобильської трагедії і Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф".

Здобувачі освіти слухали про аварію, хронологію подій того дня, дізнались про причини аварії на АЕС, її наслідки, збитки та подальшу долю. Також майстер продемонструвала цікаві відеоматеріали та презентацію. У Гугл класі групи №31/20 також розміщені цікаві матеріали.

  

 

​​​​​​

Класний керівник Селіванова А. І.  провела класну годину-онлайн «Чорнобиль, трагедія, подвиг, пам’ять» для здобувачів освіти групи № 11/22. Мета якої,  згадати істо­рію аварії на Чорнобиль­ській атомній електро­станції, поглибити знан­ня учнів про неї, зберігати історичну пам'ять учнів, виховувати особисту стурбова­ність кожного за все, що відбувається навколо, вчити сприймати чужу біду, чужий біль як свої власні; виховувати почуття гордості за український народ. Класна година про Чорнобиль покликана згадати ті страшні дні та виховати пошану до подвигу людей.

26.04. 2023 року в гр.11/22 був проведен виховний захід до Міжнародного дня пам‘яті жертв радіаційних аварій під назвою «Дзвони Чорнобиля». В виховній годині приймали участь учні групи та майстри в/н Бикова Н.Г. , Постаногова О.О. Цей захід присвячувався в пам’ять всім хто загинув в наслідок катастрофи і в подяку всім хто врятував світ від страшної техногенної екологічно-гуманітарної катастрофи.

   

    З метою поглиблення знань здобувачів освіти групи №23/21 про причини, наслідки, вшанування пам'яті жертв трагедії та учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, класний керівник В.Я. Дорофєєва  провела інформаційно - виховну годину на тему: "Чорнобиль не має минулого. Чорнобиль... Трагедія... Пам'ять...".

    Бібліотека пропонує інформаційну виставку-презентацію «26 квітня День Чорнобильської трагедії і Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф».

 

Екологічний мікс до Дня Чорнобильської трагедії, Дня довкілля та Всесвітнього дня Матері-Землі

 

 

 

Інформаційні матеріали до проведення класних та виховних годин


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть наш сайт

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень