A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад освіти "Першотравенський гірничий ліцей" Дніпропетровської обласної ради"

День відкритих дверей 18 квітня 2024

Дата: 20.04.2024 11:59
Кількість переглядів: 54

     18 квітня 2024 року Першотравенський гірничий ліцей традиційно відкрив свої двері для майбутніх абітурієнтів. Знову в навчальний заклад завітали учні 9-тих та 11-тих класів та їх батьки.

Після реєстрації гості подивились  фільм про Першотравенський гірничий ліцей, дізнались про професії, яким навчають в нашому  ліцеї.

В приймальній комісії вони ознайомились з правилами прийому та умовами вступу в  наш навчальний заклад.

  

В лабораторії електричного зварювання учасників заходу ознайомили з професією «Машиніст електровоза. Машиніст підземних установок» та «Електрогазозварник. Електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах».

Випускниці групи № 3ТУ/23  за фахом «Машиніст електровоза. Машиніст підземних установок» Дарина СОЛОВЕЙ та Ангеліна ЧЕЧОТКІНА  ознайомили гостей з професією, розповіли всі переваги навчання за дуальною формою освіти та продемонстрували фільм, який створили учні групи.

Майстер виробничого навчання Лариса СЛОНЬОВА познайомила учнів 11-тих класів з професією «Електрогазозварник. Електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах» та показала зварювальні вироби, які були виготовлені під час  уроків виробничого навчання здобувачами освіти нашого ліцею.

Далі учасників заходу запросили пройти КВЕСТ-гру «Одягни зварника», яку проводили учні групи № 13/23 за фахом «Електрогазозварник. Електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах» під керівництвом майстрів виробничого навчання Ніни ПЛЕЩЕНКО та Лариси СЛОНЬОВОЇ. В ході гри учасники знайомилися з цікавинками зварювальної справи. Переможці КВЕСТ-гри отримали невеличкі сувеніри.

  

Для учнів 9-х класів, в конференційній залі ліцею,  представили професії «Кухар» та «Електрослюсар підземний. Машиніст підземних установок». Заступник директора з НВР Валентина ПРОНЮШКІНА наголосила присутнім про важливість вибору майбутньої професії.

Майстер виробничого навчання Альона НОСОВА презентувала професію «Електрослюсар підземний. Машиніст підземних установок». Вона ознайомила присутніх з перспективами професійного, кар'єрного зросту, соціальними пільгами, які гарантовані для майбутніх працівників гірничої галузі, особливостями освітнього процесу за професією та наголосила, що професія «Електрослюсар підземний. Машиніст підземних установок» є цікавою,  затребуваною на ринку праці , актуальною на підприємствах вугільної галузі, в іншій промисловості, де потрібні кваліфіковані робітники, здатні забезпечити безвідмовну роботу машин і механізмів.

Викладач спецдисциплін громадського харчування Валентина ВОРОНІНА та майстер виробничого навчання Альона РОГАЧОВА представили професію «Кухар». Вони розповіли, що професія кухаря є однією з найдавніших професій у світі, вона  досі залишається актуальною на ринку праці і володіє рядом переваг, а саме в ній є розмах для творчості, гідний заробіток. Кваліфікований кухар не залишиться без роботи, в нього завжди є можливість приготувати смачну і корисну їжу для своїх близьких та друзів.

В «Кухні-лабораторії професій громадського харчування»  майстри провели екскурсію для гостей, ознайомили їх з обладнанням, необхідним кухарю для роботи, робочими місцями, прикладами сервірування столу.

 Майстер виробничого навчання Оксана ПОСТАНОГОВА в майстерні «Електромонтажна майстерня №2» представила професію «Електрослюсар підземний. Машиніст підземних установок». Вона ознайомила майбутніх абітурієнтів з можливостями навчання у ліцеї,  що повинен знати електрослюсар підземний та наголосила, що сучасна шахта обладнана безліччю машин і механізмів, контрольно-вимірювальними приладами, пристроями, які вимагають систематичного обслуговування, поточного або аварійного ремонту. Тому найрозповсюдженішою шахтарською професією є саме професія «Електрослюсар підземний».

Найяскравіші моменти Дня відкритих дверей в КЗО«ПЕРШОТРАВЕНСЬКИЙ ГІРНИЧИЙ ЛІЦЕЙ»ДОР» 18.04.2024 р.  ви можете переглянути за посиланням:                                                                                                      БІЛЬШЕ ФОТО

 

Першотравенський гірничий ліцей - територія твого успіху! Чекаємо всіх, хто планує навчатися та відбудовувати країну разом з нами!

Зробіть крок до своєї мрії!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть наш сайт

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень