A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад освіти "Першотравенський гірничий ліцей" Дніпропетровської обласної ради"

15 лютого 2024 року День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 35-а річниця виведення військ з республіки Афганістан 

Дата: 13.02.2024 10:49
Кількість переглядів: 68

   

   15 лютого 2024 року  День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 35-а річниця виведення військ з республіки Афганістан 

 

 

   15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 35-та річниця виведення військ з Афганістану.

Офіційно дата була встановлена в Україні 11 лютого 2004 року України на заміну радянському Дню пам’яті воїнів-інтернаціоналістів. Афганська війна була останньою з великих імперських авантюр Радянського Союзу. 15 лютого 1989 року останній радянський солдат залишив афганську землю - війна була програна. 

     За десять років майже 150 тисяч українців пройшли через її горнило. Згідно зі статистикою, в Афганістані загинули 4 тисячі українців. 72 українських воїни зникли безвісти. Майже 3 тисячі матерів втратили своїх синів, півтисячі жінок стали вдовими, 711 дітей – сиротами. Більше 8 тисяч українців отримали поранення, 6 тисяч залишилися інвалідами. Це страшна ціна, яку заплатила Україна за імперські амбіції Кремля.

Трагічний слід вона залишила для багатьох українців та їхніх сімей. Кожен виніс з тієї війни свої спогади, свій біль і життєвий досвід...

Вічна пам'ять загиблим.

   В Першотравенському гірничому ліцеї з нагоди вшанування в фойє демонструвалася інтерактивна виставка матеріалів ІНФОРМАЦІЙНИЙ ПАРКАН «Мужність залишається в віках» підготовлена БІОЦ. Де представлені ксерокопії газетних та журнальних статтей, фотографії.

  

  

  

    Нехай вічний вогонь пам’яті не згасне над загиблими воїнами-інтернаціоналістами. Він попереджує, він закликає: не місце війнам в житті людей! Хай чорну війну навічно переможе світлий, чистий, ясний мир! Адже щоб мати майбутнє, треба пам’ятати та шанувати своє минуле, бо пам’ять єднає покоління.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть наш сайт

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень