A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад освіти "Першотравенський гірничий ліцей" Дніпропетровської обласної ради"

1 вересня - День знань. Перші національно-патріотичні уроки в групах.

Дата: 02.09.2023 10:26
Кількість переглядів: 81

   

      Щороку в перший день осені в Україні відзначають День знань. Саме в цей день в усіх на урочистих лінійках лунають "перші дзвоники", які сповіщають про початок нового навчального року.

    Цьогоріч новий навчальний рік розпочинається знову в умовах війни, у часи, коли Україна гордо чинить супротив рф. Свято першого дзвоника завжди хвилююче та урочисте, адже саме з нього починається незвіданий, цікавий і, водночас, нелегкий шлях до пізнання, до нових звершень, до самостійного життя.

    Особливо хвилююче свято для першокурсників. Цього року переступили поріг нашого ліцею 4-ри групи: на базі 9 класу – електрогазозварники, електрозварники на автоматичних та напівавтоматичних машинах та кухарі; на базі 11 класів – це машиністи електровозу, машиністи підземних машин та електрослюсарі.

    Саме для них розпочнеться цікаве ліцейне життя, перший навчальний рік, перший дзвоник, перший урок, перший майстер в/н, перша оцінка на шляху до професійного життя.

      01.09.2023 р. проведено захід «Свято першого дзвоника», присвячений Дню знань на території ліцею. В рамках проведення заходу «Свято першого дзвоника», була святкова урочиста лінійка для здобувачів освіти, присвячена Дню знань та Перші уроки, присвячені захисникам України.

     Лінійка розпочалася з виносу  Державного прапору України, прапору Першотравенського гірничого ліцею та прапору батальйону Донбас, вшануванням пам’яті загиблих героїв (загальнонаціональна хвилина мовчання).

     Родзинкою святкової лінійки був виступ учасників рою «Гайдамаки» І відбіркового етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

    Під час лінійки виховники (Котельва М.В., Бондар С.В.) та учасники рою «Гайдамаки» отримали заслужені нагороди - подяки від Дніпропетровської обласної військової адміністрації регіонального управління сил територіальної оборони «Схід», пам’ятні медалі та шеврони з символікою гри «Сокіл» («Джура»).

    Під час лінійки була проведена посвята в ліцеїсти.

    Клятву ліцеїстів разом з учнями виголошував ройовий рою «Гайдамаки».

До виховання рою «Гайдамаки» залучений ветеран війни Бондар Сергій Васильович, який був учасником бойових дій з 2014 року.

      

 

 

   Перші національно-патріотичні уроки пройшли під назвою «Ми українці – честь і слава незламним».

Бібліотека гостинно відкрила двері для першокурсників електрогазозварників, група № 13/23 майстер в/н Плещенко Н. В. Перший урок для них пройшов саме тут. Провели національно-патріотичний урок заступник директора з НВих Р Котельва М. В. та бібліотекар Пшеничка-Дрох О. О.

 

Мета уроку, це виховання почуття гордості й приналежності до незламного українського народу, який героїчно боронить власну державу, і як наслідок - готовності до посильної участі у справі захисту суверенітету України та відновлення її територіальної цілісності, долучення до волонтерського руху, допомога армії; глибокої пошани до загиблих героїв і вшанування їх світлої пам’яті; поваги до Збройних Сил України й усіх причетних до справи захисту нашої Вітчизни і вдячності їм; співчуття до людей, скалічених війною, до родичів тих, хто загинув на війні, тих, хто втратив житло або був змушений його покинути.

На уроці був присутній учасник російсько-української війни Сергій Валерійович Бондар, викладач Захисту України, який поділився своїми спогадами: перша зустріч із справжньою війною, важка адаптація до непростих умов, специфічний погляд на події, що реально відбувалися при участі нашого викладача, його роздуми про різні аспекти військової дійсності. Діти слухали затамувавши подих, потім мали змогу поставити питання педагогу.

 

 

 

 

 

    В бібліотеці демонструвалася книжкова виставка «Ми українці, честь і слава незламним».

 

 

 

 

 

 

В групах № 14/23 та № 44/20 провели єдиний урок  майстри в/н Рогачова А.Л., Кухаренко К.В. та викладачі Вороніна В.В., Козаченко Л.М.

 

Єдиний урок на тему "Ми українці, честь і слава незламним" в групі № 1ТУ/23, №3ТУ/23 підготували і провели майстри в/н  Людмила Заболотня, Оксана Постаногова та викладачі Альона Носова і Надія Прилуцька.

В групі № 21/22 майстер в/н Бикова Н.Г. разом з класним керівником Селівановою А.І. провели єдиний урок на тему: «Жива історія - герої нашого ліцею». Мета: виховувати справжніх патріотів прикладом героїв нашого ліцею, які відали своє життя заради незалежності України.

  

Єдиний національно-патріотичний урок в групі № 2ТУ/22 підготувала і провела майстер в/н  Лариса Слоньова присвячений Дню пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України (29 серпня).

 

   Ми пишаємося, що ми українці! Ми заново налагодимо життя, розберемося з наслідками та відбудуємо країну, але спочатку – Перемога!

Дякуємо ЗСУ за можливість навчатися, розвиватися та спокійно спати!

Безмежно вдячні кожному хто бореться за нашу свободу та незалежність.

Наші воїни – це ангели охоронці, які боронять нас від зла!

Слава Україні!

Героям Слава!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть наш сайт

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень