A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад освіти "Першотравенський гірничий ліцей" Дніпропетровської обласної ради"

День відкритих дверей 19 квітня 2023

Дата: 20.04.2023 09:31
Кількість переглядів: 45

 

звіт формується, вибачте за незручності

    19 квітня 2023 року в Першотравенському гірничому ліцеї було проведено ДЕНЬ відкритих дверей в змішаному форматі.

  В цей день зазвичай  абітурієнти мають змогу отримати необхідну інформацію про навчання в професійно-технічному навчальному закладі та отримати всі відповіді на питання щодо вступу  в Першотравенський гірничий ліцей. В цьому році в нашому ліцеї обіцяють навчати професіям, на які є високий попит на ринку праці.

    Сьогодні до нас завітали учні та батьки з міста Першотравенськ 9-тих та 11-тих класів, а також з ОТГ Синельніківського району.  Присутні оглянули навчальні аудиторії, майстерні адміністративного корпусу та мали змогу поринути в життя ліцею відвідавши різноманітні майстер-класи.

        

    На початку екскурсії учні та їх батьки відвідали ЦЕНТР планування та розвитку кар'єри, де їх ознайомила з умовами вступу й принципами навчання секретар приймальної комісії Славова Світлана. В ході дискусії батьки та учні цікавилися умовами вступу, можливістю навчання, умовами проживання в гуртожитку та іншими питаннями.

   

    На локації, яка відбулася у конференційній залі № 2 заступник директора з НВР Пронюшкіна Валентина Володимирівна організувала та провела ZOOM конференцію з абітурієнтами та їх батьками. Розпочала зустріч  з історії утворення нашого навчального закладу, який є єдиний в регіоні професійно-технічний навчальний заклад для підготовки конкурентноспроможних кваліфікованих робітників у відповідності до потреб підприємств міста і регіону за різними напрямками професійної підготовки.

   Майстер в/н Постаногова Оксана презентувала професію за фахом «Електрослюсар підземний. Машиніст підземних установок» для учнів 11 класів. Показала відеоролик та розповіла про переваги навчання в нашому ліцеї та переваги професії.

    Сучасна шахта обладнана безліччю машин і механізмів, електрообладнанням, контрольно-вимірювальними приладами, пристроями, і вони вимагають систематичного обслуговування, ревізії, поточного або аварійного ремонту. Весь цей обсяг роботи виконують фахівці за професією «Електрослюсар підземний».

   

   Майстер виробничого навчання Заболотня Людмила разом з ученицею групи № 3ТУ/22 за фахом «Машиніст електровоза. Машиніст підземних установок» Персань Мариною презентували професію «Машиніст електровоза» та показали відеоролик «Твоя професія – твоє майбутнє».

  

    На ZOOM-конференції також були присутні наші соціальні партнери, представники ВП «ШАХТОУПРАВЛІННЯ ПЕРШОТРАВЕНСЬКЕ» ПрАТ «ДТЕК ПАВЛОГРАДВУГІЛЛЯ» - Михайлов Артем Сергійович, завідувач гірничих робіт з шахтного транспорту та технологічного комплексу поверхні, Авраменко Марина Володимирівна, менеджер Департаменту з управління персоналом, Вахмістрова Олена Геннадіївна, менеджер з комунікацій,  Бадан Марина Миколаївна, головний фахівець з корпоративної культури, та  Апенок Владислав Богданович, учасник молодіжного руху, помічник начальника дільниці № 4, випускник Першотравенського гірничого ліцею за фахом «Електрослюсар підземний».

     Вони розповіли майбутнім абітурієнтам про перспективи професійного та кар'єрного зросту на підприємстві, повний соціальний пакет, медичне страхування за рахунок ДТЕК, високу та своєчасну заробітну платню.

On-line спілкування було приємним, і всі учасники зустрічі залишилися задоволеними. Інші питання, що виникнуть у них, будуть з’ясовані на наступних зустрічах. 

     На локації в Електромонтажній майстерні 1 відбувся майстер-клас "Первинні навички обслуговування електричної мережі". Його провела і підготувала майстер в/н Альона НОСОВА. Здобувачі освіти, які прийняли участь - це учні групи № 31/20 які навчаються за фахом "Електрослюсар підземний.МПУ" - Лєбєдєв Олексій, Руднік Дмитро, Петров Руслан, Мінкаіров Данило.

   

     Також здобувачі освіти 9 класів на локації в зварювальній майстерні мали змогу відвідати майстер-клас з професії «Електрогазозварник. Електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах».

      Учні групи 2ТУ /22 Федорук Даніїл, Федорук Давид, Хоміна Олександра, Ахтямова Ірина разом з майстрами виробничого навчання Слоньовою Ларисою та Климчук Вікторією представили свою професію - розповіли, що робе зварник, хто може працювати зварником та продемонстрували цікавий майстер–клас «Малюю зварними швами», де присутні мали змогу подивитись, як за допомогою зварних шів можно теж зробити малюнок. Бажаючі спробувати себе в цій професії переодягались та спробували себе в запалювання зварної дуги.

   

    Майстер в/н Рогачова А. Л. та викладач спецдисциплін громадського харчування та сфери обслуговування Вороніна В. А. на локації в кухні-лабораторії провели майстер-клас з професії "Кухар" на тему: "Карвінг – це мистецтво". Продемонстрували учням та батькам виготовлення декількох прикрас для фруктових нарізок з використанням ківі та апельсина. Всі охочі мали можливість спробувати самим виготовити продемонстровані елементи, а також забрати їх з собою та скуштувати.

   

   

   

   Вкінці заходу учнів 9-тих класів запросили на локацію в бомбосховище, яке облаштоване за усіма вимогами. Це просторе сховище з партами та проектором, що раніше було підвальним приміщенням. У ньому є декілька кімнат і санвузол.

   Присутнім заступник директора з НВихР Котельва М. В. розповіла основні правила поведінки в бомбосховищі: де ховатися та чого не варто робити, а також продемонстрували відеопрезентації з професій вступної кампанії 2023.

   

   В заключному слові подякували гостям за візит, побажали міцного здоров’я, успіхів та ще раз запросили до навчання до Першотравенського гірничого ліцею.

   Дякуємо ЗСУ за можливість навчати дітей та проводити такі заходи. Шануємо всіх, хто поклав життя в боротьбі за державу.

Переможемо! Все буде Україна!

Більше фото та відео

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть наш сайт

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень