A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад освіти "Першотравенський гірничий ліцей" Дніпропетровської обласної ради"

19 лютого - День Державного Герба України

Дата: 20.02.2024 08:51
Кількість переглядів: 21

     19 лютого – День Державного Герба України. Цього дня, у 1992 році, Верховна Рада України ухвалила рішення про затвердження тризуба як Малого герба України, визначивши його головним елементом Великого Державного герба.

Тризуб, золотий символ на синьому фоні, став не лише символом незалежності та волелюбства, а й уособлює дух українського народу. З давніх-давен цей оберіг об’єднував наш народ, віддзеркалюючи його бажання до власної державності та незалежності.

Під час боротьби за свободу та державність, тризуб став не лише символом спротиву, а й національним ідентифікатором. Він зустрічається на наших прапорах, зброї, стягах, а також на серцях тих, хто героїчно бореться за нашу волю та незалежність.

У цей день ми вшановуємо не лише Символ нашої країни, а й пам’ятаємо про тих, хто віддав своє життя заради нашої державності.

В Першотравенському гірничому ліцеї провели класні та виховні години присвячені до Дня Державного Герба України. В групі №21/22 класний керівник провела патріотичну годину «День Державного Герба» з використанням презентації. Молодь мала змогу до цього свята переглянути відео "Наш Герб" та ознайомилися з легендою появи нашого державного символа.    

В фойє ліцею учасники освітнього процесу ознайомились з патріотичним інфо-міксом бібліотечних матеріалів «Державний Герб України – символ добра та єдності», який підготувала бібліотекар.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть наш сайт

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень