A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад освіти "Першотравенський гірничий ліцей" Дніпропетровської обласної ради"

Міжнародний день ДЯКУЮ

Дата: 10.01.2024 08:43
Кількість переглядів: 28

БІБЛІОТЕКА ІНФОРМУЄ

 

Міжнародний день “Дякую”

Запровадили це цікаве свято 2008 року за ініціативою ЮНЕСКО та ООН, і святкується воно щорічно 11 січня. Існує ще одна версія походження цієї події. Дехто вважає, що цей день був створений компанією по виробництву вітальних листівок. Як би там не було, але свято з кожним роком поширюється по всьому світу, до його святкування долучається все більше країн.

Цікавий факт: вперше слово “дякую” офіційно згадали в паризькому словнику-розмовнику, який вийшов 1586 року. А в праслов’янській мові воно з’явилося в XVI столітті, коли диякон Авакум відповів на хороший вчинок побажанням “дай Богъ”.

В Україні Міжнародний день “Дякую” вважається молодим святом, яке ще не встигло “прижитися”. Проте говорити слова вдячності потрібно завжди, адже вони несуть в собі позитивні емоції, здатні одразу підняти настрій та навіть покращити самопочуття.

Сьогодні чудове свято. Ми бажаємо кожному, щоб в цей ранок ви бажали один одному не тільки "гарного дня", а й просто сказали "дякую". Дякую за рідні посмішки, спасибі за щоденну допомогу, спасибі за любов і увагу, які вам дарують кожен день рідні та близькі люди. Посміхніться в рідні очі і подякуйте, просто за те, що вони є. З Міжнародним днем дякую.

ДЯКУЮ ЗСУ за зимовий ранок!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть наш сайт

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень