A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад освіти "Першотравенський гірничий ліцей" Дніпропетровської обласної ради"

Уроки з мінної безпеки для всіх учасників освітнього процесу.

Дата: 12.10.2023 01:35
Кількість переглядів: 25

Будь-які надзвичайні ситуації і, насамперед, військового характеру, призводять до зменшення рівня захищеності цивільного населення і зростання рівня загроз їхньому життю та здоров’ю.

У 2014 році наша країна стикнулась з новими викликами та загрозами. Від початку війни рф проти України на Сході нашої країни щонайменше 700 000 га підконтрольної території Донецької та Луганської областей були уражені вибухонебезпечними предметами (ВНП), що призвело до підвищення загрози травмування та загибелі людей. З 24 лютого 2022 року в наслідок повномасштабної агресії росії проти України ситуація по території всієї країни значно погіршилась.

На сьогодні Україна є країною з найбільшим забрудненням території мінами та вибухонебезпечними залишками війни (ВЗВ) у світі. Через це різко зросла небезпека травмування і загибелі дорослих та дітей, чоловіків та жінок внаслідок неправильного поводження з боєприпасами та вибухонебезпечними предметами, що залишились на територіях проведення бойових дій, в деокупованих містах та селах як страшні "подарунки" від жорстокого і підступного ворога, а також потрапили в неконтрольований обіг по території всієї країни. Тому інформування в місцевих громадах про небезпеки від вибухонебезпечних предметів та навчання з попередження ризиків, пов’язаних із вибухонебезпечними предметами набуває з кожним роком все більшої актуальності.

11 жовтня 2023 року в Першотравенському гірничому ліцеї Благодійна міжнародна організація Handicap International Humanity & Inclusion провели уроки з мінної безпеки на тему: «Навчання ризикам, пов'язаним з вибухонебезпечним предметами». Керівник групи: Олена Ізотова. Тренери: Микола Копійка, Сергій Кухлівський, Яна Ільченко.

 Метою уроків було надати всім учасникам освітнього процесу достовірну інформацію щодо мін і вибухонебезпечних предметів та їх різновидів. Сформувати формування у дітей та дорослих ціннісного ставлення до життя і здоров’я людини і, насамперед, до власного. Відвідали уроки групи №13/23, №14/23, 1ТУ/23, №3ТУ/23 та співробітники нашого ліцею.

Тренери акцентували нашу увагу на тому, що вибухонебезпечний предмет може бути встановлений зловмисниками навмисно, будь-де та в будь-який час, а також мати різноманітний алгоритм приведення у дію, наприклад вибухові пристрої встановлюють парами, щоб, через деякий час після вибуху першої з них, коли на місці події зберуться інші люди, пролунав другий більш потужний та смертоносний вибух.

Захід пройшов в дружній атмосфері, був корисним та пізнавальним, а головне – ці знання можуть врятувати нам життя. Микола Копійка, Сергій Кухлівський та Яна Ільченко надавали вичерпні відповіді на запитання здобувачів освіти та працівників ліцею.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть наш сайт

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень