A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад освіти "Першотравенський гірничий ліцей" Дніпропетровської обласної ради"

Участь у проєкті на тему «Світи Григорія Сковороди».

Дата: 09.12.2022 00:51
Кількість переглядів: 289

Звіт про заходи, присвячені  300-річчю з дня народження

Г. С. Сковороди.

  У період з  01.12.2022 по 09.12.2022 у навчальному закладі ДПТНЗ «Першотравенський гірничий ліцей» відбулося ряд заходів, приурочених ювілею великого мислителя, філософа, письменника, музиканта та мандрівника Г. С. Сковороди. До цієї знаменної дати був розроблений проєкт на тему «Світи Григорія Сковороди». До нього були залучені як ліцеїсти, так і педагогічний колектив.

Метою проєкту було прагнення залучити педагогів та здобувачів освіти до активного вивчення, популяризації творчої спадщини Григорія Сковороди та його ідей; сприяти формуванню історичної пам'яті та ідентичності підростаючого покоління. Для цього були розроблено ряд заходів.

Починався наш проєкт із подкаста «Життєтворчий потенціал спадщини  Григорія Сковороди» з метою анонсування заходів проєкта.

 

     Також була організована та оформлена інформаційна виставка бібліотечних матеріалів на тему  «Сковорода – 300»

 

   Відповідно до плану проєкту були проведені інформинки на тему: «До Сковородинського ювілею», які складалися із трьох підрозділів:

1. Афоризми Григорія Сковороди.

2. Відео та сучасний мультик про життя Григорія Сковороди.

3. Український Сократ – мандрівник за знаннями.

Даний матеріал буде корисним для ліцеїстів та спонукатиме їх до вивчення життєвого та творчого шляху Григорія Сковороди.

 

     Для оперативного отримання інформації  щодо досягнення заявленої мети проєкту (поглиблення знань учасників про уроки творчої спадщини Григорія Сковороди) було проведено анкетування як для здобувачів освіти так і для педагогічного складу.

10.12.22 Анкетування "Життя та творчість Григорія Сковороди серед здобувачів освіти ДПТНЗ ПГЛ 

Анкета   | Аналіз Моніторинг 

10.12.22 Анкетування "Особистість і спадщина Г. С. Сковороди крізь призму часу"  серед педагогічних працівників ДПТНЗ ПГЛ 

Анкета   | Аналіз Моніторинг 

 

 

       З метою вивчення та розкриття найбільш важливих питань творчої спадщини Григорія Сковороди у контексті сучасних викликів українського суспільства;

поглиблення знань учасників про уроки творчої спадщини Григорія Сковороди;

сприйняття усвідомлення учасниками проєкту історичної величі постаті Григорія Сковороди були проведені педагогічні читання на тему «Сковорода: діалог через століття». Доповіді виступаючих супроводжувались презентацією.

1.Григорій Сковорода – видатна постать України. 

2.Філософія Григорія Сковороди. 

3.Музичний світ Григорія Сковороди. 

4.Літературний музей Григорія Сковороди.

5.Як виглядав Григорій Сковорода? Портрет на тлі України

 

З метою відзначення знаменного ювілею великого українського мислителя-мудреця, педагога, філософа, поета, композитора, музиканта, культурно-освітнього подвижника Григорія Савича Сковороди, популяризації серед учнівської молоді філософської та мистецької спадщини видатного українця, сприяння розвитку творчих здібностей талановитої та обдарованої молоді, ліцеїсти взяли участь в обласному конкурсі творчих робіт (есе), присвячених 300-річчю від народження Григорія Сковороди

 

та обласному онлайн-флешмобі «Сковорода промовля».

    

Чи досягли ми мети, яку ставили перед собою? Чи донесли багатогранність його образу до пересічного громадянина України, чи залучили українців до нового осмислення спадку видатного українського філософа, просвітителя-гуманіста, поета, музиканта, педагога? Думаємо, що так. 

Повна версія проєкту



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть наш сайт

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень