A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад освіти "Першотравенський гірничий ліцей" Дніпропетровської обласної ради"

Виставки бібліотечно-інформаційних матеріалів до Дня української писемності та мови

Дата: 27.10.2023 00:07
Кількість переглядів: 66

День української письменності та мови 2023

     Українська мова — одна з головних цінностей нашої країни, наша гордість і скарб. Українську мову неодноразово забороняли і намагалися викорінити, а над її носіями вчиняли геноцид. Наша мова пережила все це і зараз визнана однією з найкрасивіших мов у світі.

В межах Тижня української писемності та мови  бібліотека підготувала виставку бібліотечно-інформаційних матеріалів «27 жовтня – День української писемності та мови», яка демонстується в конференційній залі ліцею.

  

   Бібліотека запрошує всіх користувачів до перегляду документів в читальному залі бібліотеки, де демонструється книжкова виставка-інсталяція «Мова - наша зброя», яка  створена до свята  для офлайн перегляду користувачами бібліотеки.

  Виставка містить книги, які розповідають нам про українську мову, про сучасну літературну мову, альманах, словники, підручники, навчальні посібники, збірки віршів великих українських поетів, які стануть в нагоді викладачам, майстрам вн для підготовки уроків. Особливо тим, хто бажає покращити свої знання з української мови.

      Тематична книжкова виставка  триватиме до 31 жовтня. Всі охочі можуть відвідати її в бібліотеці  з 10-ї до 14-ї години.

  

 

  

   Також у День української писемності та мови Бібліотека запрошує приєднатися до написання  Національного радіодиктанту. Радіодиктант звучатиме на хвилях Українського радіо та Радіо Культура. Також його наживо транслюватимуть в ефірі телеканалу Суспільне Культура, на YouTube-каналі Українського Радіо і на Facebook-сторінках Суспільного.

     Автором цьогорічного диктанту є поетеса та перекладачка Катерина Калитко, назва тексту «Дороги України». Читцем радіодиктанту буде актор театру і кіно Олексій Гнатковський.

    Усі охочі  можуть до нього приєднатися на базі Бібліотеки та перевірити свої знання з української мови.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть наш сайт

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень