A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад освіти "Першотравенський гірничий ліцей" Дніпропетровської обласної ради"

1. Якщо я хочу вступити до профтеху, як це зробити? Є якийсь алгоритм? Спочатку потрібно визначитися з професією, яку хочете здобути. Для цього, наприклад, можна пройти спеціальні профорієнтаціні тести або звернутися до соціального педагога або псих

Дата: 15.04.2022 23:18
Кількість переглядів: 53

      Спочатку потрібно визначитися з професією, яку хочете здобути. Для цього, наприклад, можна пройти спеціальні профорієнтаціні тести або звернутися до соціального педагога або психолога у школі.  

Далі обрати заклад, у якому її можна здобути: інформація про перелік професій є на сайтах закладів, в реєстрах ЄДЕБО, у місцевих департаментах або управліннях освіти. Там також можна з'ясувати умови вступу до закладу, термін прийому заяв, наявність конкурсних випробувань, які документи треба подавати для вступу тощо. 

У визначений період треба подати документи до приймальної комісії та скласти вступні іспити, якщо такі є. Після цього директор має видати наказ про зарахування. Якщо вас не було включено до списку зарахованих, документи мають повернути не пізніше 5 днів із дня виданого наказу.

Оскільки кожен заклад профосвіти затверджує свої Умови вступу, їхні адміністрації проводять для вступників Дні відкритих дверей. Там можна дізнатися про умови та дати вступу, терміни навчання і виробничої практики тощо. Перелік таких заходів за регіонами є на сайті МОН.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть наш сайт

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень