A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад освіти "Першотравенський гірничий ліцей" Дніпропетровської обласної ради"

Круглий стіл на тему: «Основні напрямки здобуття гірничих професій в умовах трансформації вугільного регіону»

Дата: 16.12.2021 15:11
Кількість переглядів: 53

16 грудня в ЦЕНТРІ планування та розвитку кар’єри ДПТНЗ «Першотравенський гірничий ліцей» був проведений круглий стіл на тему: «Основні напрямки здобуття гірничих професій в умовах трансформації вугільного регіону»

На заході були присутні гості:

- керівник групи з підбору персоналу ДТЕК «Павлоградвугілля» Зіганшина Катерина Геннадіївна;

- керівник департаменту по управлінню персоналом ШУ «Першотравенське» Кобозова Інна Григорівна;

- керівник департаменту по управлінню персоналом ШУ «Павлоградське» Клімко Дмитро Леонідович;

- головний спеціаліст з підбору персоналу групи  з підбору персоналу ДТЕК «Павлоградвугілля» - Новосельцева Наталія Владиславівна.

А також були запрошені директорка Першотравенської міської філії Дніпропетровського обласного центру зайнятості Оксана Міщенко, Анна Сінгатуліна, фахівниця з профорієнтації, заступники директорів з виховної роботи Першотравенських ліцеїв №1, 2, 3, 4, 5 та представники батьківських комітетів учнів випускних класів.

 

Всі завітали з метою знайти відповідь на питання, що чекає в майбутньому наш шахтарський регіон та чи варто отримувати робітничу професію гірничого напрямку.

Керівник департаменту по управлінню персоналом ШУ «Першотравенське» Кобозова Інна Григорівна розповіла про строки завершення гірничих робіт на шахтах «Степова» та «Ювілейна». Вона завірила, що підприємства не скорочуватимуть своїх працівників за будь-яких умов. Навпаки, всім буде запропоновано робоче місце за фахом, але на інших вугільних підприємствах.

 Керівник департаменту по управлінню персоналом ШУ «Павлоградське» Клімко Дмитро Леонідович ознайомив присутніх з планом розвитку гірничих робіт на шахтах «Дніпровська» та «Самарська», які з нового 2022 року будуть об’єднані в ШУ «Павлоградське». А керівник групи з підбору персоналу ДТЕК «Павлоградвугілля» Зіганшина Катерина Геннадіївна підтвердила, що всі шахтарі, як теперішні, так і майбутні, будуть мати робочі місця ще на багато років.

 

Головний спеціаліст з підбору персоналу групи з підбору персоналу ДТЕК «Павлоградвугілля» Новосельцева Наталія Владиславівна наголосила, що саме на професії «Електрослюсар підземний», «Машиніст підземних установок» та «Машиніст електровозу», яким навчають у нашому гірничому ліцеї, дуже зростає попит на ринку праці компанії ДТЕК «Павлоградвугілля».

«Про дуальну форму здобуття професійно-технічної освіти» в презентації розповіла в.о. заступника директора з НВР Пронюшкіна Валентина Володимирівна. Саме таким методом тісної співпраці навчального закладу з підприємством нині дуже ефективно навчати майбутніх кваліфікованих спеціалістів. Чому? Ще на стадії навчання керівники дільниць підприємства мають змогу побачити та навчити для себе персонал. Великий плюс такого методу і в тому, що учні навчаються працювати з сучасним обладнанням, їм у майбутньому не потрібно буде перенавчатися.

Питання, які потім задавали присутні, стосувалися й майбутнього міста, й користі першої робітничої професії для нашої держави.

 

Тому висновки з цієї зустрічі були зроблені дуже оптимістичні: треба продовжувати навчати спеціалістів гірничого напрямку, доводити інформацію до батьків випускників шкіл. 

І вірити в майбутнє свого міста!!!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть наш сайт

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень