A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад освіти "Першотравенський гірничий ліцей" Дніпропетровської обласної ради"

23 травня в Україні відзначають День Героїв

Дата: 23.05.2022 12:42
Кількість переглядів: 79

    23 травня 2022 День Героїв — щорічне свято в Україні на честь українських вояків — борців за волю України.

Українські Герої — це українці, які жили в різні епохи й захищали рідну землю. Вони ставали до лав руських дружин великого князя Святослава і короля Данила, козацьких полків Богдана Хмельницького, Івана Мазепи, Івана Виговського, Української Галицької Армії Мирона Тарнавського, Січових стрільців Дмитра Вітовського, а також Армії Української Народної Республіки Симона Петлюри, Організації Українських Націоналістів Євгена Коновальця і Степана Бандери, Української Повстанської Армії. Сьогодні ж це свято всіх Захисників України від російської орди.

      Його початки сягають 1941 року, коли на Другому Великому зборі Організації Українських Націоналістів було вирішено 23 травня відзначати День Героїв. За радянських часів його відзначали здебільшого колишні вояки УПА, дисиденти та інші «антирадянські елементи». Підпільно, звісно.

   

      Першотравенський гірничий ліцей згадали на хвилині мовчання лише окремих синів України, які  жили в різні епохи, але однаково самовіддано боролися за Батьківщину зі зброєю в руках. Це, і Симон Петлюра, як символ нескореності та боротьби за незалежність України, а ще Євген Коновалець, Сергій Кульчицький, Сергній Губанов. А також і Героїв з нашого міста Першотравенськ, які жили та працювали в нашому місті, а деякі навіть навчалися в нашому закладі, це Павло Гончаров, Артем Прилуцький,  Віталій Бережний, Андрій Мірошник та ін., які зараз віддали свої життя у повномасштабній російсько-українській війні за свободу України.

Всією Україною дякуємо нашим мужнім ГЕРОЯМ чоловікам і жінкам, Героям-воїнам ЗСУ та ТРО, ви робите для нас мирне небо.

Україна переможе!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть наш сайт

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень