A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад освіти "Першотравенський гірничий ліцей" Дніпропетровської обласної ради"

Тиждень ТОЛЕРАНТНОСТІ в ДПТНЗ ПГЛ

Дата: 19.11.2021 11:04
Кількість переглядів: 48

З нагоди Міжнародного Дня толерантності  відповідно до листа МОН України від 11.01.2021 №5/6 «Про виконання Постанови Верховної Ради України від 16.12.2020 №1033-1Х з метою  формування  у здобувачів освіти прагнення  до миру, толерантності, загальнолюдських моральних цінностей,  сприяння створенню здорової  психологічної атмосфери в ліцеї та запобігання насильству з 15.11.2021р по 19.11.2021р в ДПТНЗ «Першотравенський гірничий ліцей» проходив Тиждень толерантності.

Заходи в рамках тижня проводились в режимі онлайн та офлайн. Бібліотекарем нашого ліцею був підготований інформаційний бюлетень «Толерантність людини- найважливіша умова миру і злагоди у світі»добірка книг для підлітків «Толерантність врятує світ», презентацію для перегляду «Толерантний світ – гармонійний світ».

В понеділок в День Поваги, Добра і Терпіння дуже цікаво пройшли виховні години «Вчимося толерантному спілкуванню», години спілкування «Сходинки толерантності», «Толерантність починається з тебе», які підготували та провели на платформі «Гугл-клас» кл.керівник Прилуцька Н.П. гр. 31/19; майстри в/н Рогачова А.Л. гр.24/20;Вороніна В.В. гр.34/19. Учням були запропоновані цікаві відео, після перегляду було обговорення питань з тем про толерантність.

      У вівторок в День Тактовності практичним психологом Халявою С.О. була проведена  акція «Створи квітку ТОЛЕРАНТНОСТІ з педагогами та працівниками  ліцею. В ході сумісної роботи було створено 5 квіток , пелюстки яких заповнили учасники акції своїми розуміннями «що таке толерантність?»

В унівських групах були розміщені відеоролики та мультфільми про толерантність.

           В середу в «День Взаєморозуміння»  учнівським самоврядуванням ліцею, під керівництвом заступника директора з НВихР Котельви М.В. було створене віртуальне «Дерево підтримки» з протидії різним формам дискримінації та насилля. Учні із задоволенням приймали участь  у створенні цього Дерева, відповідали на питання.

В четвер в «День Ввічливості»   для того щоб  розвивати навички спілкування, комунікацій та формувати позитивну самооцінку  в колективі  працівників практичним психологом була проведена вправа-хвилинка позитиву «Комплімент кожному», було запропоновано сказати комплимент, схвальне зауваження на чиюсь адресу. Саме такі приємні речі роблять нас добрими, чуйними та налаштовують на позитив.

Були проведені уроки гарної поведінки  «Поспішаймо творити добро», «Озирнись на свій вчинок» кл.керівником Дорофєєвою В.Я гр. 13/21; майстрами в/н Носовою А.С. гр.21/20;Слоньовою Л.В. гр.2ТУ/20.Під час уроків учні ознайомились з різними  рисами толерантності, із задоволенням відповідали на питання вікторини про толерантнсть.

В п’ятницю в День « Я – толерантність, ми - толерантність»   для педагогів та всіх працівників ліцею практичним психологом було підготовлено скриньку «Доброти», в якій знаходились маленькі конверти з добрими , приємними побажаннями та солодощами. Кожен бажаючий міг взяти з собою «частинку доброти».

 Наші батьки теж долучились до Тижня толерантності. Для них заступником директора з НВихР  Котельвою М.В. був проведений батьківський лекторій «Толерантність починається з сім’ї».

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть наш сайт

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень