A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад освіти "Першотравенський гірничий ліцей" Дніпропетровської обласної ради"

Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

Дата: 28.01.2022 00:18
Кількість переглядів: 37

Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

27 січня у всьому світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Голокост – це події, пов’язані з великими людськими втратами

Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту відзначається за рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 1 листопада 2005 р. (резолюція № 60/7) щороку 27 січня. У 2011 р. Верховна Рада України прийняла рішення про відзначення 27 січня Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту в Україні на державному рівні (Постанова ВРУ № 8605 від 5 липня 2011 р.).

Трагедія Голокосту є невід’ємною частиною національної історії та пам’яті України. Саме на українській землі нацистами та їхніми поплічниками було забрано життя у понад 1,5 млн українських євреїв (тобто кожен четвертий з понад 6 млн жертв Голокосту).

Напередодні 27 січня в Першотравенському гірничому ліцеї підготували інтреактивний  інформ-реліз до Міжнародного дня пам’яті жерт Голокосту, який був розміщений в фоє ліцею. Також було запропоновано тематичні відео, присвячені аспектам історії Голокосту (у т.ч. у м. Дніпрі), які розмістили для перегляду  на сторінках соцмережі.

"Трагедія евреїв Дніпропетровська",

"Трагедія Голокосту",

"Праведники мого міста",

"Остання скрипка Аушвіцу",

"Кришталева ніч",

"Кришталева ніч. Переддень катастрофи".

    

У групі №24/20 майстер в/н Вороніна В.В. та класний керівник Козаченко Л.М. провели виховну годину до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту. Класний керівник ознайомила присутніх з трагічними сторінками тих страшних подій української історії та фактами Голокосту. Майстер в/н наголосила, що сьогодні наше покоління немає лише акцентувати увагу на страхіттях Голокосту. Ми не можемо його відчути всім єством, як ті, хто вижив у страшні лихоліття. Ми маємо винести уроки. «Допоки жива людська пам'ять, трагедію Голокосту слід згадувати із соромом і жахом».

     

28.01 у групі № 21/20 класний керівник Чорна Т.О.  провела класну годину до Міжнародного дня вшанування жертв Голокосту, на тему "Голокост: чужого горя не буває".

 

Учні разом з класним керівником, переглянули документальне відео про звільнення в'язнів з Освенцима. Учні, Руднік Дмитро та Крючков Дмитро зачитали доповіді та свідчення очевидців, а також згадали ім'я польської дівчини, Ірени Сендлер, яка рятувала єврейських дітей.

 

У групі №13/21  класний керівник Дорофєєва В. Я. провела класну годину до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту "Голокост - страшна трагедія народу". Учні слухали виступ про страшну трагедію людей, переглядали відео, після чого обговорювали  та ділилися своїми враженнями, переживаннями.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть наш сайт

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень